Екскурзия в Турция

Чанаккале с най-дългия висящ мост в света

Цени от: 145 лв

Описание на екскурзията

Тридневна екскурзия с 2 нощувки в Чанаккале – невероятен пристанищен град в Турция, разположен на южния бряг на Дарданелите. Населението на града наброява повече от 110 000 души и подобно на Истанбул може да се похвали с наличието на територии от областта едновременно и в Европа и в Азия.

Запитване за резервация

Сутрешно отпътуване от Бургас за Турция преминаване през ГКПП „Малко Търново“, Отпътуване за Еджеабат – древен гръцки град, днес малко пристанищно градче на Дарданелите, където преди малко повече от 100 години са се провели едни от най-кръвопролитните сражения в Първата световна война. Разглеждане на Мемориала. Пристигане в Чанаккале.Настаняване в хотел, пешеходна обиколка на забележителностите на града: Репликата на Троянския кон, подарена на града от продукцията на известния холивудски филм „Троя“ с участието на Брад Пит през 2004г. Крайбрежната улица, паметника на Ататюрк, Часовниковата кула,Посещение на военен музей и крепост „Чименлик“ – разглеждане на миноносец „Нусрет“. Преминаване покрай Фетвание сокак с кратка пауза на небезизвестните гофрети. Айнали чаршия.  Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Закуска.
10:00ч. – До обяд:  Посещение на търговски център „Burda 17 avm“. Посещение на „Хамидие форт“ – военно-исторически музей с парк на миниатюрите. Посещение на Неделен пазар. Свободно време за шопинг. Вечеря. Нощувка.                   

Закуска. 08.30ч. освобождаване на стаите – Отпътуване за Кешан, преминаване през най-дългия висящ мост в света – Висок 318 м, широк 2023 м и дълъг 4608 м. Пристигане в Кешан посещение на магазин „Migros“ /kipa/. Отпътуване за България, преминаване през ГКПП „Малко Търново“. Прибиране късно вечер.

Цени:

145,00 лв. на възрастен в двойна/тройна стая

Цената включва:

Цената не включва:

Допълнителна информация:

Обща информация за пътуването:
*
Минимален  брой  туристи: 30 човека
* Срок за уведомление  при недостиг  на минимален брой туристи: 3 дни преди датата  на отпътуване.
* Необходими документи:          
– Валиден документ за самоличност – Задграничен паспорт валиден минимум 1 месец от датата на влизане.
– За деца под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни  детето да пътува извън българия – оригинал + копие.
* Начин на плащане:         
– Депозит  50,00 лв. /с гаранция 100% връщане при не осъществено пътуване/ от пакетната цена и  доплащане 2 дни преди датата  на  отпътуване.
* Забележки:
– Туроператорът  си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата!
– Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 3 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите!