ИСТАНБУЛ - четиридневна екскурзия

Истанбул е уникален град разположен на два континента, изпълнен с интересни места и забележителности, които си струва да разгледате. Тази екскурзия в Турция, Истанбул ще стане една от любимите Ви.  Отпътуване от област Бургас и Варна

Екскурзии в Турция от Бургас, Варна и София

Истанбул нощен преход 3 дни екскурзия в турция от бургас

Наполеон: „Ако светът беше една държава, Истанбул щеше да е нейната столица.“

Цени от: 200 лв

Истанбул – единственият град в света, който се намира на два континента.

Цени от: 270 лв

Истанбул, Константинопол, Цариград – град с много имена и много лица…

Цени от: 449 лв

Кападокия е място, докоснато от все още неразгадана магия и мистика. 

Цени от: 674 лв

Невероятна природа, златни пясъчни плажове, живописни планини,  кристално чисто море…

Цени от: 759 лв

Турция – мястото, където се срещат изток и запад, където са воювали древни цивилизации 

Цени от: 800 лв

Наполеон: „Ако светът беше една държава, Истанбул щеше да е нейната столица.“

Цени от: 240 лв

Истанбул – единственият град в света, който се намира на два континента.

Цени от: 305 лв

Истанбул, Константинопол, Цариград – град с много имена и много лица…

Цени от: 240 лв

За повече информация:

Заповядайте в офиса ни на адрес:
гр. Бургас, ул. „Възраждане“ 13 партер /под МЦ Св.София/

Направи запитване за екскурзия в Турция

Какво знаем за Турция и как да планираме екскурзия

Географски данни за Турция

Държавата Турция има уникално географско местоположение. Намира се на кръстопътя между Близкия изток, Кавказ, Източното Средиземноморие и Балканите. Разположена е отчасти в Европа, отчасти в Азия и през цялата си история това действа и като мост, и като бариера между двата континента. Тя е сред големите държави в региона по отношение на територия и население. Има площ от 783 562 кв.км. и е по-голяма от коя да е европейска държава. По-голямата ѝ част е в Азия, а останалата – Турска Тракия, се намира в крайната югоизточна част на Европа.Турция е страна, чията история води началото си от древни времена. В този си вид съществува от 1923 г., след разпадането на Османската империя и е дом на уникална култура, силно повлияна от местоположението си. Има население от 83,2 милиона души, столица е Анкара с 3,7 милиона души, а Истанбул е най-големият град и морско пристанище с 9,2 милиона души.
Особености при пътуване – екскурзии и почивки в Турция

Турция е с чудесен климат и е подходяща за посещение през всеки сезон. Климатът варира в зависимост от региона, като цяло е умерен. В Черноморският район е умерен и дъждовен, южният и Егейският район се характеризират със средиземноморски климат, а централните и източните райони – с континентален климат. Дали за лятна екскурзия по Средиземноморското или Егейското крайбрежие или за краткотрайна екскурзия, но и за ски ваканция в чудесните зимни ски курорти на изток от столицата Анкара.

Безспорно обаче най-подходящите месеци за екскурзии и почивки на страната са април – май и септември – октомври. Тогава е нито много студено, нито много горещо и е най-благоприятен период за разходки и разглеждане на забележителности. Всяка година през април в Истанбул се провежда Фестивалът на лалето и привлича голям брой туристи. Но Истанбул е притегателно място за туристи не само по време на фестивала, а и през цялата година. Любопитен факт е, че лалето произлиза от турските области на Азия, а не от Нидерландия, както масово се смята, заради известната мания на нидерландците по лалетата. Интересно е също, че най-ценният килим в света се намира в Турция, в гр.Коня в музея Мевлана.

Туристите са силно привлечени от прекрасните курорти с луксозни хотелски комплекси с All Inclusive и Ultra All Inclusive концепции и плажове в Анталия, Бодрум, Кушадасъ, Сиде и много други, които предлагат отлични условия за екскурзия; от невероятните травертинови тераси на Памуккале; от пещерните къщи в Кападокия; планината Арарат; Троя – мястото на Троянската война, както и храма на Артемида в Ефес – едно от седемте чудеса на света.

Турция е известна също и с двореца Топкапъ в Истанбул, двореца Долмабахче на брега на Босфора, Синята Джамия, Света София, протокът Босфора с трите си моста над него, които свързват Европа с Азия.

Храна и напитки в Труция
Турция се слави с прекрасната си и разнообразна турска кухня и невероятните си сладки изкушения. Не пропускайте да опитате традиционната закуска “менмен”, дюнер кебап, адана кебап, искендер кебап, бюрек, както и прочутия рибен сандвич (балък екмек). От сладостите – различните видове баклава, халва, локум, млякото с ориз, което е различно от нашето, както и небезизвестното кюнеф и много други.
Най-посещаваните места в Турция са: Истанбул, Памуккале, Кападокия, Измир, Коня, Ескишехир, курортите Кушадасъ, Анталия, Мармарис, Бодрум и др.

Съвети – Как да планираме почивка или екскурзия в Турция?

Турция посреща гости през цялата година. Независимо дали искате да се наслаждавате на морския бряг, или да се скитате сред руините на древни градове. Но как да планираме почивка или екскурзия в Турция? Ако просто обмисляте семейна ваканция и искате да се докоснете до гостоприемството на тази държава за първи път, ще се изправите пред труден избор сред многото курорти и хотели. В следващите редове ще ви кажем как да планираме ваканция в Турция, така че да прекараме времето си удовлетворяващо и да останем доволни от екскурзия си.

Планиране на екскурзия в Турция

Планирайки бъдещата си екскурзия до Турция през 2023 година разглеждайки интернет сайтове, вероятно ще попадате непрекъснато на оферти за ранни записвания за екскурзия в Турция от разнообразието от изскачащи реклами но трудно бихте разбрали как по-рано да планирате и резервирате пътуването си до нашата южна съседка. Търсейки къде да закупите екскурзия в Турция, най-често ви е трудно да решите дали да направите резервация от туристически агенции или от туроператори в хотел на мястото ви на пристигане. Последните са по-скъпи, но обещават безупречна организация и забавна програма. Въпреки това, четейки отзивите на онези, които са закупили екскурзии, разбирате, че местните компании не са по-лоши, а понякога дори по-добри от хотелските.
Какво да направите, за да не плащате повече, но и да не разваляте вашата екскурзия? Едно от най-големите предимства на всеки, който реши да опакова багажа за пътуване до турското крайбрежие, са огромните отстъпки, налични при резервация чрез услугите на туристически агент. Тази отстъпка варира от 20% до 30% за различните оферти, което значително намалява крайната цена. Нещо повече – почивките в Турция са много достъпни и можете да прекарате два пъти повече време на спокойствие край морето там, отколкото ако изберете варианта в Гърция!

Закупуване на почивка или екскурзия от туристическа агенция или самостоятелно?

Може би всички съвременни туристи могат да се разделят най-общо на две категории – такива, които прибягват до помощта на туристическа агенция и такива, които организират екскурзията си самостоятелно. Напоследък все повече хора пътуват без посредници – както по света, така и в България. Очевидно, благодарение на интернет и електрониката, самостоятелното пътуване е толкова често, че човек дори не е необходимо да присъства физически, когато си купува билет. Минимизирането на процеса на документация, хотелски резервации, закупуване на билети за различни видове транспорт позволява на хората да разширят своите възможности. Ако преди трябваше да отидете в туристическа агенция, за да разберете всички въпроси относно предстоящо пътуване, сега просто трябва да въведете всяка заявка в реда за търсене в Интернет и да получите изчерпателно количество информация.
Практиката показва, че хората, които не искат или нямат достатъчно време да организират самостоятелно своите пътувания или имат проблеми с чуждите езици и се нуждаят от постоянно напътствие от водач, често се обръщат към туристически агенции, както и тези, които искат да спестят с закупуването на ваучери, които биха могли да закупят на много ниска цена в деня преди отпътуване. Само тези, които могат да говорят английски, знаят как самостоятелно да организират най-доброто свободно време и условия за престой в чужбина, не се страхуват да купуват свои самолетни билети, да решават визови проблеми и т.н., също и хората, които наистина не искат да пътуват на екскурзия по план на екскурзията, зададен от туристическата агенция.
Ако сте решили все пак да изберете да използвате услугите на туристическа агенция, на първо място изборът на такава за предстоящото ви пътуване зависи от много обстоятелства и фактори. Те включват основно избор на дати за пътуване, време на престой и дни на полети или премествания, финансовите ви възможности, избраната от вас дестинация в Турция, личните ви предпочитания за вида хотела, местоположение и т.н. Организираните екскурзии от агенция ще се провеждат по зададени график и скорост. Всички решения за вас като пътници ще бъдат взети в момента, в който заплатите пакета на пътуването в избрана от вас туристическа агенция. Ако не говорите английски или турски, това няма да има значение, защото обиколката ви ще бъде организирана с помощта на гидове преводачи.

Нека да разгледаме други предимства на пътуването в чужбина чрез туристическа агенция:

• Отделяте минимално време за планиране и организиране на предстоящото си пътуване, закупувайки пълен пакет услуги.
• Докато сте на екскурзия, не е нужно да се притеснявате за хотелски резервации, хранене и разглеждане на забележителности веднага.
• На всички ваши въпроси ще бъде отговорено от туроператора или негови представители.
Както можете да видите, пътуването чрез туристическа компания може да бъде приятно за тези, които не са готови да се справят с някои от ежедневните проблеми, докато са на екскурзия, и за тези, които предпочитат ясен, фиксиран график. В допълнение, услугите на туристическа агенция ще бъдат използвани с удоволствие от хора с натоварено ежедневие, които по някаква причина не желаят да планират екскурзията си сами.

Резервирайте вашата почивка или екскурзия с BG Reservation Бургас

Други важни особеностии, които трябва да знаете при почивка или екскурзия в Турция

Цените в Турция

Туроператорите приемат огромни количества заявки за пътувания и екскурзии целогодишно. В резултат на това, цените на хотелите и транспорта са по-добри. Цените на чартърите също са намалени чрез организиране на чартъри и закупуване на места предварително. Не само до курортите на турската ривиера, но и в почти всяка посока, в която има създадени чартърни програми. Ако все пак решите да планирате пътуването си сами, пак ще намерите по-евтин билет, но полетът ви ще бъде междинен или дори с две кацания, докато чартърните компании предлагат опция за директни полети.
Фактът, че туристическите агенти не работят с хотели, къщи за гости и други опции за частно настаняване, и идеята, че booking.com е готов да предложи по-доходоносни опции, се е затвърдил с времето. Освен това политиката на много големи туроператорски компании е да преразглеждат цените на хотелите и/или услугите, ако се установи, че подобни продукти са по-евтини. Цените на дрехите, електроуредите и храните в магазините и ресторантите са подобни на тези в София. Обяд или вечеря за двама ще струва между 60 и 150 лири, в зависимост от местоположението и вида на избраните от вас ястия. Ако не сте сигурни колко ви трябват в лири, на всеки ъгъл има обменни бюра, където можете да обмените евро на правилния курс.

Облекло

Турция е мюсюлманска страна, но в същото време е и демократична република. Няма строг дрескод, така че носенето на воал или бурка в Истанбул е въпрос на личен избор. Ако обаче искате да разгледате обширните централни квартали или други по-отдалечени населени места, където преобладават забулените жени, дамите трябва да избягват късите поли или дълбоките V деколтета. По този начин ще избегнете постоянно зяпналите очи на местните. В джамията могат да влизат само забулени жени с дълги поли и мъже с панталони под коленете. На повечето джамии ще ви дадат лека дълга пола на входа, която можете да носите безплатно върху дрехите си, ако не сте облечени както трябва. Съвет към дамите е поне да покриват главите си с шал, когато влизат в джамия.