Екскурзия в Турция

Истанбул - дневен преход - 5 дни

Цени от: 449 лв

Описание на екскурзията

Петдневна екскурзия с 4 нощувки и дневен преход до Истанбул. Потопете се в историята и разкоша на единствения град, разположен на два континента и столица на четири велики империи.

Запитване за резервация

Отпътуване от Русе в 5.00 ч, от Разград в 6.00 ч, от Шумен в 7.00 ч, от Варна в 8.00 ч., от Слънчев бряг в 9.00 ч., от Несебър в 9.15 ч, от Поморие в 9.30 ч., Бургас – 10.00 ч.- Ямбол – 10:45 за Турция. Пристигане вечерта в Истанбул. Настаняване. Туристическа програма по желание: екскурзия „Нощен Истанбул“ – панорамна обиколка с автобус. Нощувка.

Закуска. – пешеходна разходка с местен екскурзовод в старата европейска част на Истанбул – древният град Константинопол: Хиподрумът – център на живота в града с Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхелм II; Синята джамия – една от най-импозантните сгради в Истанбул и единствената джамия в Турция с шест минарета. Туристическа програма по желание: 1. посещение с местен екскурзовод на музея „Св. София“ – четвъртият по големина християнски храм, построен за първи път през IV век, уникално творение на византийската архитектура с древни фрески и мозайки и двореца „Топ Капъ“ – център на властта в османската империя от XV в. до XIX в. Свободно време за посещение на Археологическия музей, съхранил извънредно богата колекция на предмети от древна Елада, Римската империя и цивилизациите в Анадола и Близкия Изток. По желание посещение на покрития пазар „Капълъ чаршъ“ или Египетския пазар, известен с подправките си. Нощувка.

Закуска. Свободен ден в Истанбул. Туристическа програма по желание: 
1. Пешеходна обиколка на площад „Таксим“ с възможност за  посещение на кулата „Галата“. Туристическа програма 2.  Посещение на кожена фабрика. Посещение на Мол и аквариум Aqua Florya.Свободно време. Нощувка

Закуска. Свободен ден в Истанбул. Туристическа програма по желание:
1. Посещение на българската църква „Св. Стефан“ и панорамна разходка с корабче по Босфора:
 новият султански дворец „Долмабахче“, „Чираан Палас“ – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-престижните хотели в света, кварталът „Ортакьой“ – любимо място на истанбулските младежи и творци, отбранителните крепости „Румели Хисар“ и „Анадолу Хисар“, летният султански дворец „Бейлербей“, Кулата на девицата. 
2. Разходка с автобус до азиатската част на Истанбул – фото пауза и посещение с местен екскурзовод на новия султански дворец „Долмабахче“ – бароков дворец, известен с широките си украсени зали и мраморни бани, както и с картинната си галерия. 
3. Турска вечер на панорамен кораб-ресторант по Босфора с атракционна програма. 
4. Турска вечер в ресторант „Гар Газино“. Нощувка.

Закуска. Отпътуване за България.  Пристигане в Бургас вечерта, Варна и Русе – късно вечерта.

Цени:

Цена на човек в двойна стая: 449 лв.
Цена за единично настаняване: + 199 лв.
Отстъпки:
Ученици и студенти – 10 лв.
Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата родители – 21 лв.

Цената включва:

Цената не включва:

Допълнителна информация:

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

МЯСТО НА ОТПЪТУВАНЕ И ВРЪЩАНЕ: Варна – Археологическия музей, Бургас – бензиностанция „OMV“ до хотел „Мираж“.
 
Часово време: България 12 ч.; Турция 12 ч.
Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи
Настаняването в хотел *** в Истанбул е в хотел “Buyuk Keban” ***, хотел “Kaya” ***, хотел “Dalan” ***, хотел “Ayma 1” (или подобен).
Отпътуването от Русе, Разград и Шумен се потвърждава при минимум 10 туристи!
Доплащане за отпътуване и връщане в: Русе – 10 лв на посока; Разград – 7.50 лв на посока; Шумен – 10 лв на посока; Варна – 5 лв на посока.
 
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта със срок на валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
За деца под 18 год, пътуващи без родители или само с 1 родител е необходимо да притежават нотариално заверено родителско разрешение.