Екскурзия в Германия, Нидерландия и Белгия

Круиз „Немско очарование, холандски мелници и белгийски шоколад“

Цени от: 1837 лв

Описание на круиза:

Круиз за българска група по рeka Рейн от Германия до Нидерландия и Белгия на луксозния български кораб “Елегант Лейди”.
Круиз „Немско очарование, холандски мелници и белгийски шоколад“

Запитване за резервация

Настаняване на борда на МК ЕЛЕГАНТ ЛЕЙДИ от 15:00ч. Свободно време за разходка в Кьолн. Следобедно кафе и сладки в Панорамния бар. Капитанът ще Ви приветства с коктейл за „Добре дошли“, последван от вечеря.

Закуска. Ще започнем деня с  плаване по канала Амстердам-Рейн и от слънчева палуба ще се потопим в зеленината и красотата на Нидерландия. Поради съображения, свързани с опазването на околната среда, частично е ограничено заставането на пасажерски кораби в центъра на Амстердам. Кораб Елегант лейди акостира в пристанище Заандам- предградие, разположено на 13км от центъра на Амстердам, на брега на река Заан. Със своите красиви дървени къщи, цветни вятърни мелници и романтични канали, районът на Заандам е вдъхновил бащата на импресионизма Клод Моне, прекарал половин година от живота си в Заандам и посветил 25 от своите картини на живописните му пейзажи. Обяд на борда на кораба, последван от екскурзия и свободно време в Амстердам- град, който впечатлява с комбинацията си от исторически забележителности, динамичен начин на живот и нечувана либералност. Вечеря на борда. След вечеря свободно време в нощен Амстердам.

Закуска и екскурзия до Заансе Сханс. За да опознаем по-добре Нидерландия, Ви предлагаме екскурзия до живописното селце на река Заан, което очарова със своите традиционни вятърни мелници, работилница за дървени обувки, холандска ферма за сирене и традиционни къщи от холандската златна епоха. Връщане на борда и кратко свободно време в Заандам. Късен обяд и отплаване по живописните водни пътища на Нидерландия. Вечеря на борда.

Закуска и пристигане в Гент- един от най-красивите белгийски градове. Следва целодневна екскурзия в Гент и Брюж. Ще се запознаем с богатата история, култура и модерен облик на Гент и ще се разходим по калдъръмените улички на Брюж, наречен още „шоколадовата Венеция“, заради романтичните си канали. Избран за Европейска столица на културата през 2002г., старият град на Брюж е включен и в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО и пленява със средновековния си дух и архитектура. Вечеря на борда и отплаване вечерта.

След закуска Ви предлагаме екскурзия до Брюксел- столицата на Белгия, сърцето на Европа и бижуто на северната култура. Връщане на кораба за късен обяд. След обяд- свободно време в Антверпен – градът на Рубенс и второто по големина търговско пристанище в Европа. Наричан още „Диамантената столица на света“, Антверпен очарова с превъзходната си архитектура и изкуство. Вечеря на борда и отплаване.

Закуска и пристигане в Неймеген- най- старият град в Нидерландия, известен с първия основан католически университет в страната. Освен със старинните улички и приятелска атмосфера, градът очарова и със своите кокетни кафенета, ресторанти и магазини, разположени на пешеходно разстояние. Свободно време за разходка и пазаруване. Обяд на борда или в града. Отплаване следобяд. Вечерта- Коктейл и прощална вечеря.

Пристигане в Кьолн. Закуска и освобождаване на кабините до 09:00 ч.

Заявяват се при записване, заплащат се при доплащане на круиза. Екскурзии, заявени след записване, се потвърждават само при наличие на свободни места. Провеждат се с превод на български език. Туроператорът си запазва правото да прави промени в часовете на програмата и посещаваните обекти.

ЕКСКУРЗИЯ

ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЕВРО

ОБИКОЛКА НА АМСТЕРДАМ С КОРАБЧЕ

53 евро

ЕКСКУЗИЯ ДО ЗААНСЕ СХАНС 

52 евро

ЕКСКУРЗИЯ ДО ГЕНТ И БРЮЖ – целодневна екскурзия с включен пакет с обяд

115 евро

ЕКСКУРЗИЯ ДО БРЮКСЕЛ

59 евро

ПАКЕТ ВСИЧКИ ЕКСКУРЗИИ 5% ОТСТЪПКА

265 евро

АМСТЕРДАМ – северната Венеция
Наричан „ Северната Венеция“, Амстердам е град,  който впечатлява със своите 160 канала и над 1000 моста. Плетеницата от канали, обграждащи централната градска част с нейните над 1 500 къщи- архитектурни паметници са включени в списъка на ЮНЕСКО и датират от златния 17-ти век на Нидерландия. Уникалната архитектурата на града може да бъде разгледана най-добре от вода, затова ще Ви отведем на живописен круиз по каналите. На борда на панорамно корабче ще плаваме по историческите канали, минаващи покрай очарователните лодки-жилища, елегантни имения на търговци, стари църкви и складове от 16-ти и 17-ти век и други исторически забележителности.
Включва: Разходка с корабче; Продължителност ≈1,30 ч.; Кратък пешеходен тур.

ЗААНСЕ СХАНС – живописните символи на Холандия

С автобус ще се отправим към Заансе Сханс, живописно разположен на река Заан и представляващ един уникален по рода си музей на открито. Ще се запознаем с историята на това интересно място и ще се насладим на романтиката и красотата на вятърните мелници и традиционните къщи от холандската Златна епоха. По време на престоя ни ще се разходим около мелниците, ще посетим мини стопанство с ферма за производство на сирена и ще посетим работилница за изработка на един от холандските символи- дървените обувки. Със своето уникалното местоположение и неповторима атмосфера Заансе Сханс оставя у нас едно усещане за романтика и лека носталгия по отминали времена.
Включва: Автобус +музей+  пешеходен тур; Продължителност ≈ 3 ч.
Екскурзията не е подходяща за хора с ограничена подвижност. 

ГЕНТ И БРЮЖ – духовната столица на Фландрия и шоколадовата Венеция
Трансфер с автобус до центъра на Гент- духовната столица на Фландрия и истинско туристическо съкровище. Градът е второто по големина пристанище на Белгия /след Антверпен/ и е построен върху многобройни островчета на мястото, където р. Лис се влива в р. Шелда. Прорязан от множество канали, Гент ни потапя в изключителната атмосфера на Средновековието и на своите красиви паметници. По време на пешеходна разходка по калдъръмените улички на стария град ще минем покрай катедралата, часовниковата кула, кметството, моста Сен Мишел, замъка на графовете на Фландрия и други интересни забележителности. Следва кратко свободно време и отпътуване за вълшебния град Брюж- един от най-красивите и пленителни градове в Европа, включен в световното културно наследство на ЮНЕСКО и известен със своя шоколад, бира и брюжка дантела. След трансфер с автобус от Гент до Брюж/1ч./ ще се разходим в цветен лабиринт от павирани улици, градинки, тихи площади, готически църкви и страноприемници. Ще преминем покрай езерото на любовта, главния площад, кметството, пазара и църквата “Светата кръв“, в която се съхранява известната реликва на светата кръв. Плачещи върби, пъстри лодки, бели лебеди, изобилие от цветя и шоколадови изкушения са само част от нещата, които предлага романтичният Брюж. Свободно време за разходка, за да усетим уникалната атмосфера и духа на този град-приказка!
Включва: Автобус+ пешеходен тур+ свободно време+ пакет с обяд от кораба; Продължителност ≈8 ч.
Екскурзията не е подходяща за хора с ограничена подвижност.

БРЮКСЕЛ – сърцето на Европа
След трансфер от Антверпен до Брюксел/1ч./, екскурзията ще започне с панорамна обиколка в сърцето на Европейския съюз покрай внушителните сгради, в които се помещават Европейската комисия, Парламентът и Съветът на министрите. Ще преминем и покрай Японската пагода и паметника Атомиум- един от символите на града. Следва пешеходен тур през историческия център на града, за да видим Главния площад, къщата на гилдиите от 14в. и известната статуя на „Пикаещото момченце“ (Manneken Pis). Свободно време за разходка и пазаруване на сувенири преди да се върнем на кораба.
Включва: Автобус+ пешеходен тур+ свободно време; Продължителност ≈ 5 ч.
Екскурзията не е подходяща за хора с ограничена подвижнос

Цени:

Цена на човек в евро

ПАЛУБА

ВИД КАЮТА

ДВОЙНА КАЮТА

ЕДИНИЧНА КАЮТА

ДОЛНА

Каюта с прозорец

939 евро

1503 евро

ГОРНА

Каюта с френски прозорец

1059 евро

1695 евро

Цената включва:

Цената не включва:

Допълнителна информация:

ДЕН

ПРИСТАНИЩЕ

ПРИСТИГА

ОТПЛАВА

1

КЬОЛН

15:00

20:00

2

АМСТЕРДАМ

11:30

3

АМСТЕРДАМ

ХОРН

07:00

03:30

13:30

4

ГЕНТ

09:00

19:30

5

АНТВЕРПЕН

02:30

18:30

6

НЕЙМЕГЕН

09:00

15:00

7

КЬОЛН

07:00

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
*
Сключване на договор за пътуване и заплащане на капаро в размер на 400 лева на човек и доплащане до 01.09.2022;
* Сертификат за завършен пълен курс на ваксинация или сертификат за преболедуване на Ковид-19 съгласно изискванията на държавите по маршрута;
* Валидна лична карта или валиден задграничен паспорт;
* За деца под 18 г. – нотариална декларация от родителя/родителите, който не придружава детето
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
* Организиран транспорт със самолет до Кьолн и обратно (Цена допълнително след потвърждаване на круиза);
* Дете до 2 год. без допълнително легло- заплаща 50 евро;
* Дете от 2 до 6 год., настанено с двама възрастни без допълнително легло- заплаща 50% от цената на круиза;
* Минимален брой пасажери за осъществяване на круиза: 100;
* Възможност за сключване на застраховка „ Отмяна на пътуване“ ( между 4.5 и 11% от цената на пакета в зависимост от оставащия период до пътуване и възрастта на туриста). Може да се сключи само в деня на първо плащане по круиза;
* За пътуването препоръчваме безплатно издаване на Европейска здравна карта в банка ДСК или Алианц (срок за издаване – 3 седмици)
АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ:
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки, които се съдържат в условията на Договора с всеки клиент:
– До 01.07.2022 – без неустойки, освен в случаите, когато има издаден самолетен билет. Тогава важат условията на превозвача.
– От 01.07.до 01.09.2022 – в размер на депозита.
– След 01.09.2022 – 100% от общата стойност на пътуването
ХИГИЕННА КОНЦЕПЦИЯ COVID- 19:
С цел да осигури максимална защита и безопасност в условията на Covid- 19 на своите пасажери, Круизната компания е разработила и прилага на всички кораби специлна „Хигиенна концепция“. Процедурата следва препоръките за защита на здравето на Световната здравна организация и на Европейската комисия. Всеки пасажер може да се запознае със съдържанието на концепцията преди отплаване.  По всяко време с най-висок приоритет се ползват сигурността, здравето и доброто състояние на пасажерите и екипажа.