Екскурзия в Малта

Малта - страна на рицари

Цени от: 949 лв

Описание на екскурзията

Прекрасна възможност да разгледате най-интересните забележителности и да опознаете по-отблизо тази прекрасна дестинация.

Запитване за резервация

Добре дошли в Малта. Нашият екскурзовод ще ви посрещне и ще ви отведе до хотела. Нощувка.

Закуска. Днес ви предстои целодневна обиколка на забележителностите във Валета. Ще посетите Археологическия музей и богато украсената конвентуална църква на Ордена на Св. Йоан, в чийто ораториум ще може да се насладите на световноизвестните картини на Караваджо. След това ще посетите Двореца на Великия Магистър и Градините Барака, от където се открива великолепна гледка към Голямото пристанище. Следобяд ще имате възможността да се насладите на мулти вижън шоу „Malta Experience” с цялостен поглед върху историята на Малта. Нощувка.

Закуска. Днес ще посетите старата столица Мдина, наричан още „тихият град“. От тук пред вас ще се открият красиви гледки към различните части на Малта. В Мдина или Рабат ще имате кратка обедна почивка. След това ще посетите пещерата на св. Павел. А в ботаническите градини на Сант Антон ще може да се запознаете с местната флора. Ще посетите също и ротондата в Моста, известна с третия по големина купол в света, както и „Селото на занаятите“ в Та’ Кали. Тук ще може да видите духачите на стъкло по време на производството на известното Mdina Glass. Нощувка.

Закуска. Сутринта ще отпътувате за Сенглеа за разходка в старата част на града. След това ще прекосите Коспикуа. Пред „Старата порта“ на Виториоса ще спрете за да видите църквата св. Лорънс и паметника на Свободата. Ще продължите разходката по крайбрежната алея и ще стигнете до внушителната крепост Сант Анжело, която ще може да разгледате отвън. От „3-те града“ се открива фантастична гледка към укрепленията на Валета и Голямото пристанище. По обяд ще се приберете в хотела. Следобедът ще имате свободно време. Нощувка.

Закуска. Трансфер към летището. Полет обратно към София. 

* Ние ви препоръчваме да удължите престоя си с още 3 вълнуващи дни, в които ще може да разгледате:

Закуска. Пътешествието през днешния ден ще ви отведе до о. Гозо, където ще посетите мегалитния храмов комплекс „Джгантия“ (Кулата на Гиганта), главния град Виктория и Цитаделата, светилището Ta’ Pinu, както и пещерата Калипсо. Обиколката ще завърши с посещение на живописното рибарско селце Марсалфорн или Ксленди, след което ще се върнете в Малта. Нощувка.

Закуска. По време на днешната екскурзия ще се отправим към южната част на острова. Тук ще може да посетите различни археологически обекти от каменната до бронзовата епоха. Ще разгледате храмовете Тарксиен и подземната пещера на мрака Гар Далам. След обеда ще отпътувате към Синята пещера (разходка с лодка по желание) и рибарското селище Марсашлок. Денят ще завърши в модернизирана кариера, където ще се насладите на шоуто “ The Limestone Heritage „. То ще ви запознае със строителната индустрия на Малта. Нощувка.

Закуска в хотела. Трансфер до летището според полетното разписание за обратния полет до България. 

Цени:

Дата

Пакет със закуска

Доплащане за единична стая

31.05.2023

999 лв.

129лв.

07.06.2023

999лв.

129лв.

27.09.2023

999 лв.

129 лв.

04.10.2023

949 лв.

129 лв.

11.10.2023

949 лв.

129 лв.

18.10.2023

949 лв.

129 лв.

Цената включва:

Цената не включва:

Допълнителна информация:

Допълнителни екскурзии:
Пакет „Допълнителни екскурзии + 4 вечери“: 299 лв.
– Посещение на Мдина – Рабат – Моста;
– Посещение на Трите града (Виториоса – Коспикуа – Сенглеа).

Пакет „Удължен престой“: 449 лв. (включва: 2 екскурзии + 3 вечери)
– Посещение на о. Гозо – Калипсо;
– Посещение на Тарксиен – Марсашлок – Древна Малта ​

Хотели към програмата:
7 нощувки в хотел SANTANA 4*, залив „св. Павел“ или подобен