Екскурзия в Румъния

Приказка в Карпатите

Цени от: 179 лв

Описание на екскурзията

ПРИКАЗКА В КАРПАТИТЕ
Ще посетим: ЗАМЪКЪТ НА ГРАФ ДРАКУЛА – СИНАЯ – ЗАМЪКЪТ КАНТАКУЗИНО – БРАШОВ – ЗАМЪКЪТ ПЕЛЕШ – БУКУРЕЩ

Запитване за резервация

Отпътуване:
• от Русе в 07:30ч (паркинга на ЖП гара)
• от Варна в 04:30ч (спирката на ул. Антим I)
• от Бургас в 2:00ч (ул. Булаир – срещу Химическо чистене)
Преминаване през Дунав мост на българо-румънската граница. Сутринта пристигане в румънската столица Букурещ – най-големият град в Румъния, разположен на двата бряга на р. Дамбовица, известен още като „Малкия Париж“ заради живописната си архитектура. Отпътуване за Синая, наричан още „Перлата на Карпатите“, тих и спокоен планински курорт.
Настаняване в хотел. По желание (срещу допълнително доплащане) отпътуване за градчето Бран и посещение на замъка „Бран“ (входна такса 35 RON), известен още като Замъка на Дракула – ловната резиденция на Влад Цепеш, впечатляваща средновековна крепост, построена от местните жители през 1377г в замяна на което били освободени от данъци и такси. Връщане в хотела. Нощувка.

Закуска. По желание екскурзия до Брашов и замъкът Кантакузино.
Отпътуване за град Брашов, наричан още Кронщадт и посещение на площада със сградата на общината, Черната църква – най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, построена 1383г, Старото кметство, най-малката уличка в Румъния Strada Sforii, широка само 1.20м. По желание изкачване до крепостната кула над града, от където се открива разкошна панорамна гледка на старата част на града и възможност за снимки. Свободно време в центъра на града.
Посещение на Замъкът Кантакузино от който се разкрива величествена гледка към Карпатите (входна такса 30 RON) Замъкът Кантакузино е част от величественото културно и материално наследство на семейството на Кантакузино, чийто произход е на хиляди години. Потеклото на княжеското семейство може да се види много добре в замъка и изглежда невероятно красиво както отвътре, така и отвън. Ако сте любител на изкуството, картините в стените на замъка със сигурност ще спечелят сърцето ви. Дизайнът на прозорците е невероятно красив и отразява архитектурата на онова време.
Връщане в Синая. По желание организиране на румънска вечер с музика. Нощувка.

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за – замъка „Пелеш“ (входна такса 30 RON) и възможност за разглеждане на замъка „Пелишор“ – основна резиденция на племенника на Карол I – следващия крал на Румъния – Фердинанд I и неговата съпруга кралица Мария (входна такса 20 RON). По желание посещение и на пазара, където се продават традиционни румънски сувенири, изделия от кожи килими и много други. Разглеждане на манастира Синая, датиращ от 17 век, около който по-късно се застроява и самият курортен град Синая.
Отпътуване за Букурещ. Панорамна автобусна обиколка на Букурещ с разглеждане на Площадът на Съединението; Народният театър – символ на театралната бохема; Площадът на победата; Площадът на революцията; храмът на музиката „Атене“ – концертен и фестивален център, една от емблемите на Букурещ, която се отличава със своя стил и купол с височина от 30м; Парламентът – втората по големина административна сграда в света след Пентагона, построен по проект на 18 годишно румънско момиче по времето на управлението на Николае Чаушеску; Патриархалната катедрала и дворец – духовен център на града, впечатляващи с класическия си стил с барокови елементи.
Свободно време за посещение на старата част на Букурущ. Отпътуване за България.

Цени:

Цена за възрастен в двойна/тройна стая:
отпътуване от Русе – 179 лева
отпътуванеот Варна – 189 лева
отпътуване от Бургас – 199 лева

Цената включва:

Цената не включва:

Допълнителна информация: