You are currently viewing ТОП 5 най-популярни туристически атракции в Дубай

ТОП 5 най-популярни туристически атракции в Дубай

Дубай е едно от най-богатите от седемте емирства, от които е съставена федерацията на Обединените арабски емирства. Това е един от най-бързоразвиващите се градове, намиращи се в пустинята. Дубай е град на небостъргачи, пристанища и плажове, където съвместно се развиват големи бизнеси и туризъм. Голяма част от жителите са емигранти и атмосферата е толерантна и дружелюбна. Ислямът е основната религия, но религиозната принадлежност не е важен аспект в градския живот.

Климатът в Дубай е тропичен, сух и горещ. Средните температури през януари са доста приятни – 25°С, за разлика от горещите юли и август с 38°С. Валежите са рядко, в рамките на десетина дни през януари и февруари, но понякога и много по-малко. За плаж времето е подходящо през цялата година, но най-приятно е, особено за туристите, пристигащи от умерените ширини на Европа и Америка, несвикнали на дубайските летни жеги, времето през зимата, коагто температурата на водата е между 20 и 25°С.

“Бурж Халифа” (Burj Khalifa) и пеещите фонтани

Бурдж Халифа е най-високата обитаема сграда в света. Можете по два начина да се насладите на гледка от птичи поглед от върха ѝ. Единият е да се стигне до 124 етаж, а другият – до 132 етаж. По-известен за посещения е 124 етаж, като до него се стига с високоскоростен асансьор, който, за съжаление, не е панорамен, но компенсира с гледането на филм за строежа на небостъргача по време на изкачването. Цената на билетите за 360-градусовата прекрасна панорама, която ще се открие пред очите ви, са различни. Това зависи от часовия диапазон, в който посещавате Бурдж Халифа, като най-скъпи са по залез.

“Бурж ал Араб” (Burj Al Arab)

Бурдж Ал Араб е луксозен 7-звезден хотел в Дубай. Сградата е уникална и е построена в самата вода, на 280 метра от брега и свързана с него чрез тесен мост. Хотелът е украсен по кралски пищно, със златни орнаменти по стените, панорамни асансьори. Има два инфинити басейна, луксозен спа център, множество бутици на престижни световни модни марки и частен плаж. Много известна и атрактивна е площадката за хеликоптери, която е разположена на върха на хотела на височина от 211 метра. Да посетите някой от многобройните му ресторанти е истински лукс. Най-популярен от всички е ресторант “Ал Махара”, който се намира под водата и до него се стига от подводен вход.

Рамката (Dubai Frame)

Дубайската рамка е архитектурна забележителност. Намира се в парк Забеел и държи рекорд за най-голяма рамка в света. Широка е почти 100 метра и е висока 150 метра. Рамката е направена от стъкло, стомана и алуминий. Повърхността отгоре е обособена за наблюдение, като подът е със стъклено дъно и може да се гледа 150 надолу. Така е позициониран, че от едната ѝ страна се виждат забележителности от съвременен Дубай, а от другата страна – по-старите части на града. В долната си част Рамката на Дубай съдържа музей, показващ историята на града и видео изложба, предсказваща бъдещето на града.

Магическата градина (Dubai Miracle Garden)

Дубайската градина на чудесата е разположена в квартал Дубайленд. Това е градина пълна с цветя, открита на Свети Валентин през 2013г и еносител на 3 световни рекорда на Гинес. Площта ѝ е над 72 000 квадратни метра, което я прави най-голямата естествена цветна градина в света, включваща над 150 милиона естествени цветя и растения, които са аранжирани в ослепителен дизайн.

Градината на чудесата в Дубай работи само през зимния сезон от ноември до май и всяка година се отваря наново с изцяло нова концепция и аранжировки. Датите на отваряне и затваряне варират в зависимост от степента на готовност и насажденията, както и състоянието на цветята поради горещото време.

Виенското колело "Окото на Дубай" (Ain Dubai)

Айн Дубай е най-голямото и най-високо колело за наблюдение в света. Разположено е на остров Блуутърс, близо до Марината на град Дубай. Поради пандемията от Covid 19, предвиденото откриване на колелото се забавя и то е отворено за посещения едва през октомври 2021г. Окото на Дубай превозва до 1750 пътници наведнъв в 48 кабинки. Пред возещите се в него се откриват гледки към Дубай Марина, Бурдж Халифа, Бурдж Ал Араб и други.